Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InOr sign in with one of these services

Sign Up
Sign in to follow this  
AcTimeLs

Pareri server dedicat

Recommended Posts

Posted (edited)

1. Cateva pareri despre server dedicat:

CPU 1: 1 x Intel Xeon-5620 (4 Cores / 8 Threads, Processor Base Frequency: 2.13 GHz, Cache: 12 MB SmartCache)
CPU 2: 1 x Intel Xeon-5620 (4 Cores / 8 Threads, Processor Base Frequency: 2.13 GHz, Cache: 12 MB SmartCache)
RAM:24GB PC3-10600R

Spatiul este SSD (120GB)

2. GameCP vs TCAdmin vs OpenGamePanel care vi se pare cel mai rapid si care vi se pare cel mai bine securizat (Momentan mizez pe gamecp)

3. CentOS 7 vs Ubuntu, care l-ati alege pentru gazduire servere? Eu as merge pe CentOS, mult mai simplu, mult mai usor am invatat si mult mai fiabil. Ce pareri aveti?

4. Cateva site-uri de la provideri care ofera servere dedicate accesibile ca pret (pana in 100 euro/server) si cateva datacentere recomandate pentru colocare in caz ca o sa cumpar si nu o sa inchiriez

Edited by UserNou

banner.jpg

signature.php?player_name=AcTimeLs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dedicatul este decent pentru ceva mic de inceput(dar cu cat playerii vor creste pe servere in functie de sloturi cu atat esti fortat sa mergi spre cat mai multe resurse.  Si asta la dedicate te poate costa ceva mai mult ca la un VPS, in functie de firma)

Am testat si GameCP, si TCAdmin si Open Game Panel. Daca planuiesti sa faci afacere cu el, evita ogp. Nu multi o sa te creada serios cu un game panel free. TCAdmin e ok, dar ca design e urat si poate incurca lumea, in special ca pe la noi lumea e invatata cu gamecp in general. Asa ca cea mai buna solutie e gamecp momentan.

Nu o sa gasesti la 100 euro dedicate cu tot ce vei avea nevoie(experienta personala). Pe la noi cam totul e scump. Sa zicem ca o sa gasesti dedicate cu resursele necesare tie si in acel pret, dar putin probabil ca protectia anti ddos sa fie una buna(deoarece este foarte scumpa). Colocarea? Daca esti doar la inceput de drum, nu merita. E mai rentabil sa cumperi un dedicat. Deoarece la colocare poate pretul pare ieftin pe hartie, dar dupa ce intri mai adanc observi ca e scump ca naiba. Exemplu, daca mergi pe o firma serioasa ce ofera calitate, deja pentru o conexiune de 1Gbps fara limitari mai adaugi pe putin 20-30 de euro. Apoi intra consumul la server si sursa pe care o are. Apoi daca mai vrei si o protectie anti ddos buna deja mai adaugi 300 de euro cel putin.

Daca ai un buget urias, atunci da. Poti sa te arunci in aceasta mare pe colocare. Pentru colocare poti merge pe: BTSTelecom, Voxility, GTS, NAV, M247, SRV.RO

Pentru servere dedicate, poti incerca btstelecom, gazduirejocuri, gts, nav.ro(vezi tu ce oferte au acolo si daca ti se potriveste cu ce ai nevoie). Ce ti-am recomandat aici nu pot garanta la nici una ca au o protectie buna la anti ddos. Gazduirejocuri spune ca ofera 1Tbps protectie, o minciuna pe fata.(Experienta persoanala. Salut legitmt)

 

Ce ti-am zis aici nu sunt vorbe aruncate, totul e din testele mele personale si ce mai discut cu firmele. Momentan discut cu cat mai multe firme sa vad de oferte pentru colocare caci voi deschide o firma in viitorul apropiat, deci na...experienta personala.

 

P.S: Daca sistem de operare ambele sunt bune, alege unul cu care esti invatat. Eu merg personal pe centos pentru ca sunt invatat cu el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La dedicat m-am convins, o sa merg pe cel de mai sus dar cu alt procesor 

CPU 1: 1 x E5-2450L (8 Cores / 16 Threads, Processor Base Frequency: 1.8 GHz, Max Turbo Frequency: 2.4 GHz, Cache: 12 MB SmartCache)
CPU 2: 1 x E5-2450L (8 Cores / 16 Threads, Processor Base Frequency: 1.8 GHz, Max Turbo Frequency: 2.4 GHz, Cache: 12 MB SmartCache)

Eu zic ca e foarte bun pentru inceput, sa ajung eu sa-l umplu pe asta si dupa ma pot gandi la ceva mai mare :))

O sa aleg GameCP, ieftin si bun

 

Ma mai intereseaza sistemul de operare inca sunt indecis pe care sa-l aleg, vreau sa merg pe CentOS pentru ca am invatat sa lucrez pe el, dar ma gandesc si la Ubuntu, majoritatea firmelor pe care le-am contactat (gazduirejocuri in special) merg pe ubuntu pentru ca e mai rapid spun ei.

Am cautat si inca caut niste statistici legate de resursele consumate de sistem clasic, fara nimic adaugat, nu am gasit.


banner.jpg

signature.php?player_name=AcTimeLs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi presupune ca alegi intre CentOS 7 si Ubuntu 19, fiind ultimele.

In termeni de performanta, se descurca cam la fel. Totusi, in termeni de utilizare eu am observat ca CentOS foloseste mai putin(testat doar pe webhost. Nu am testat pe servere de gaming. Acolo am ales mereu centos)

 

Alege sistemul ce iti este mai familiar. Cu siguranta nu vrei sa dai de o problema si apoi sa te chinui cu orele sa cauti rezolvarea pe google doar pentru la ubuntu poate e ceva diferit :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

DESPRE NOI

Leaks.ro este o comunitate de discuții legate de programare, gaming, tech, grafică și ajutor în diverse domenii. Este locul potrivit în care vei găsi orice în materie de resurse pentru dezvoltarea proiectului tău.


ACEST SITE APARȚINE ȘI ESTE ADMINISTRAT DE LEAKS GROUP SRL


Hosting provided by SiteBunker.ro SSL Secured

UTILE

Theme
Language
Contact Us
×
×
  • Create New...