Jump to content

[Tutorial] Windows in safe mode


RuZZlZZ
 Share

Recommended Posts

Modul “Save Mode†ne ajuta in general atunci cand sunt probleme cu pornirea/incarcarea corecta a sistemului de operare Windows datorita unor programe, drivere, servicii sau atunci cand sistemul este virusat.

In “Save Mode†Windows-ul porneste cu un minim de resurse astfel incat sa faciliteze pe cat se poate rezolvarea problemelor.

Pornirea in save mode:

  • Porniti calculatorul iar daca este pornit trebuie restartat, si fiti pregatit sa apsati tasta F8 inainte ca acesata sa buteze.
  • Inainte de butare trebuie apsat repetat pe butonul F8 inainte ca logo-ul windows sa apara pe ecran pana apare meniul de Save Mode.
  • anumite placi de baza folosesc tasta F8 pentru a selecta unul din mediile de pe care se porneste boot-eaza (floppy, cd/dvd, hdd, usb,..etc), puteti trece de acest pas selectand dispozitivul corect (cel de pe care porneste windows-ul), de obicei hard disk-ul
  • in situatiile cand sunt mai multe sisteme de operare instalate pe acelasi calculator trebuie selectat tasta F8 imediat dupa selectarea sistemului de operare Windows

      3.Daca totul este ok va apare “Windows Advanced Option Menu†exact ca in imaginea de mai jos. cu ajutorul cursorului de pe tastatura (sus/jos), puteti selecta prin meniu si alege modul optiunea dorita. In cazul nostru selectam “Save Modeâ€. Daca se doreste pornirea in save mode si sa aveti acces la retea selectati optiunea "Save Mode with Networkingâ€

save_mode_menu_clubtech_ro.jpg

 

4.Dupa selectarea optiunii dorite apasam tasta enter pentru a continua boot-are in save mode

5.In functie de performantele calculatorului sistemul va porni mai repede sau mai incet. la pornire apare mesajul de avertizare ca Windows-ul porneste in Save Mode (vezi imaginea de mai jos). 

save_mode_start_clubtech_ro.jpg

 

6.Selecteti “Yes†pentru a putea trece de acest mesaj si astfel sa intrati in Windows Save Mode.

7. Acum nu mai ramane decat sa faceti modificarile dorite.

 

Sper ca e de folos.

Edited by RuZZlZZ

asdf.png

UaA_1.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...