Jump to content

[TUTORIAL] Spawnare vehicul la factiune printr-o comanda!


Guest Voyager4
 Share

Recommended Posts

Guest Voyager4
  • Username: Voyager
  • Creator: Voyager
  • Tutorial/Ghid:
  • Salut leaks! In acest prim tutorial o sa va invat cum puteti crea un sistem de /fvs, adica spawnare la vehiculele factiunii printr-o comanda, este un sistem foarte avantajos daca nu aveti masinile la factiuni salvate in baza de date, deoarece stergeti multe masini ceea ce rezulta lag mai putin, si spawnati doar cand aveti nevoie prin comanda /fvs.
  • Bun sa trecem la treaba! In primul rand avem nevoie de comanda /fvs, care se face in felul urmator :https://pastebin.com/vcUn7Hav
  • Ceea ce am facut a fost sa fac o comanda prin care sa arate un dialog in functie de factiunea jucatorului, m-am folosit de switch deoarece este mai rapid, voi puteti face verificarile si astfel: if(PlayerInfo[playerid][pMember] == factiune) // se intampla actiunea.
    In acel dialog am introdus vehiculele in functie de factiune, acum sa trecem la functia care verifica daca este in raza de spawnare a unui vehicul, care se face in felul asta: https://pastebin.com/E3uxnkSa, MENTIUNE: Daca nu aveti functia PlayerToPoint, folositi IsPlayerInRangeOfPoint, si schimbati raza cu playerid, ceea ce am facut aici este sa verifice daca jucatorul este in locatia potrivita pentru spawnarea unui vehicul, ceea ce va las pe voi este: Sa verificati in ce factiune e, si in acest fel nu o sa poata da /fvs in alte locuri gen la alte factiuni, nu o sa actioneze comanda doar ca o sa va apara dialog-ul si unii il considera bug, modificati functia de sus si verificati daca este membrul x sa poata spawna in locatia y. Sper ca m-am facut inteles!
  • Al 3-lea pas este sa facem dialog-ul pentru spawnare, aici o sa va dau un exemplu ca sa nu luati copy paste, gen o sa va dau o idee cum puteti face!
  • Aici aveti un exemplu pe intelesul tuturor cum sa creati acest dialog! Sper ca o sa va ajute: https://pastebin.com/qYpScC6b.
  • Al 4-lea pas este sa stergeti masinile de la factiune, daca aveti gm bigzone cautati copcars, grovecars si le stergeti pe toate, ca nu o sa mai aveti nevoie de ele, in schimb daca le aveti in baza de date gen cum e pe burned, intrati in tabelul lor, si le stergeti pe toate! Dupa care va trebui sa bagam verificarile cu vehiculele cand playerul intra in ele, exemplu aveti aici cum puteti face: https://pastebin.com/ciUSYex9
  • Mai trebuie sa adaugam la conectare:
  • playerVehicle[playerid] = -1;
  • si la deconectare: 
  • if(playerVehicle[playerid] != =1) DestroyVehicle(playerVehicle[playerid]);
  • Daca vreti sa adaugati verificari cum ca este membru in factiunea x pentru a intra in vehicul va duceti la onplayerstatechange, si verificati daca noua lui "stare" este cea de sofer, si daca vehiculul este egal cu factiunea lui sa poata intra, in caz contrar sa-l dea afara si sa-i afiseze un mesaj. Asta nu este foarte greu de facut, acest tutorial este o baza a acestui sistem, va las pe voi sa porniti mai departe sa-l faceti mai smecher cum e pe fratia, bzone etc!
  • Daca nu ati inteles ceva, sau am omis ceva si va da o eroare, puteti sa lasati un comentariu si o sa va ajut cu mare placere!
Link to comment
Share on other sites

Guest Voyager4
Acum 6 ore, Wildo a spus:

Puteai sa mentionezi ca nu-i facut de tine tutorialul daca tot faci repost, dar mna ce sa va cer. Maine poimaine sa faceti topic-uri ca oferiti servicii pawn

Bai "scriptere", arata-mi tu inca un tutorial de genu pe internet, din aceasta cauza am si facut ca eu am cautat la randul meu cand nu am stiut si nu am gasit, nu mai veni sa dai cu hate macar ignora, ca poate unii chiar nu stiu si ii ajuta, vezi-ti de treaba ta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Voyager4
Acum 1 oră, Bunny a spus:

mai bine puneai in baza de ate la factiuni vehiculele, si erau mai putine lini si mai dinamic dupa mine, dar fiecare face cum doreste.

Mna poti sa le faci pe amandoua adica sa bagi vehiculele in baza de date, si cand porneste gamemode-ul se incarca si le spawnezi direct din baza de date cu /fvs cum e pe b-zone, fiecare face cum vrea!

Link to comment
Share on other sites

On 10/12/2019 at 11:27 PM, Voyager4 said:

Mna poti sa le faci pe amandoua adica sa bagi vehiculele in baza de date, si cand porneste gamemode-ul se incarca si le spawnezi direct din baza de date cu /fvs cum e pe b-zone, fiecare face cum vrea!

nu fa tam tam ca nu iese cum trebe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...